19/10/09

Hayao Miyzaki

Hayao Miyazaki és un dels cineastes d'animació que més aprecio. No entenc ben bé el motiu que porta a alguns setciències poc entesos en cinema a considerar que les pel·lícules d'animació no són prou bones pel seu delicat pal·ladar.

Segurament és que realment no hi entenen gens. Si alguna cosa tenen les pel·lícules animades és que presenten format infantil però relament estan dedicades a un públic forç més gran. La distracció infantil està assegurada però no es pot negar que hi ha una part intel·lectual molt destacada en la producció, que és la que fa que sentim frases com "Mama, no ho entenc" en una sala on s'està projectant "Nemo."

Hayao Miyazaki és un dels directors que menys interés desperta en aquestes persones tan reàcies a retornar per unes hores a la distacció infantil que proporcionen aquestes magnífiques pel·lícules. Per què? "Si home, jo no pago per veure manga!" respondran aquests il·luminats. Manga?!

Sincerament, ells s'ho perden! Perquè produccions com les de Miyazaki, poques en queden. Són imaginatives, creatives, divertides, emocionants, originals... cent per cent recomanables!

La seva última creació, "Gake no ue no Ponyo" (Ponyo en el acantilado), es va projectar recentment a Sitges i va causar molta aclamació positiva. Personalment, no la he vist encara, però me'n moro de ganes. Com ja he dit abans, Miyazaki m'encanta. És genial i si no heu vist cap pel·lícula seva, us la recomano fervorosament. Són entranyables.

En conclusió, una de les sales de multicine que s'han de visitar aquestes semanes és la que porti el nom de Hayao Miyazaki escrit. Segur que no us en penedireu.